Ön Bilgi Formu
ÜCRETSİZ EĞİTİM!Konuşma Garantili EĞİTİM Eğitimi!

Bilgi Formunu Doldurarak, Yasal Uyarı/Kullanım Şartlarını Kabul Ediyorum.

Dil Kursu Fiyatları Nelerdir?

Dil Kursu Fiyatları Nelerdir?

Dil öğrenmek, kişisel ve profesyonel gelişim için önemli bir adımdır. Ancak, dil kursu seçerken dikkate alınması gereken en önemli faktörlerden biri de fiyatıdır. Bu yazıda, dil kursu fiyatlarını etkileyen faktörleri ve bütçenize uygun bir kurs seçmenin ipuçlarını bulabilirsiniz.

İngilizce kurslarının fiyatları, ortalama olarak tek kur için 15.000TL ile 45.000TL, 2+1 kur için de 28.000TL ile 90.000TL arasında olabilmektedir. Bu fiyatlar, kursun türüne ve öğrenim süresine göre değişebilir. Örneğin yoğun bir İngilizce kursu daha yüksek bir fiyata sahip olabilirken haftada birkaç saat süren bir kurs daha uygun bir fiyat sunabilmektedir. Burada asıl önemli olan husus sizin ihtiyaçlarınıza uygun olan kursu tercih etmenizdir.

Dil Kursu Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

1.Kurs Türü ve Seviyesi
Online kurslar genellikle daha uygun fiyatlıdır. Özel dersler daha maliyetli olabilir, ancak kişiye özel bir öğrenme deneyimi sunar. Grup dersleri ise orta maliyetli bir seçenek sunar.

2.Kurs Süresi ve Yoğunluğu
Kurs süresi bir başka deyişle kur başına almanız gereken eğitim saati dil eğitiminiz için hayatidir. 1 Kur(1 Seviye) içinde alacağınız eğitim saati o kur içindeki tüm konuların işlenmesi ve pratik edilmesi için önemlidir. Dünya genelinde akreditasyon sağlayan kurumlar tarafından belirlenen ortalama eğitim saati 10/15 kişilik sınıflarda 120 ders saatinin altında olmamalıdır(İdeal ve gerçekçi olan ise genel bir sınıf ortamında 160 Ders Saati olmalıdır). 4/6 kişilik sınıflarda 72 saat yeterli görülse dahi tüm konuların tam anlamı ile işlenebilmesi daha fazla ders saatine ihtiyaç duyulabilmektedir.

Birebir eğitimlerde süreç tamamen öğrenci öğretmen ilişkisine dayanmaktadır. Yine de ortalama bir kur dil eğitimi özel ders ile en az 48 ders saati ile tamamlanabilecektir.

Burada sunduğumuz bilgiler geneli baz almaktadır. Kişiye, gruba ve veya kişilerin daha önce herhangi bir dili bilmesine, kendi dillerine hakimiyetine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Tüm bu saat genellemesinin dışında eğitiminizi sıkı bir program  ile ya da zamana yayılmış bir program ile almayı tercih edebilirsiniz.

Uzun süreli kurslar genellikle daha pahalıdır. Yoğun kurslar, kısa sürede dil öğrenmek isteyenler için daha yüksek maliyetlidir.

3.Kursun Verildiği Ülke ve Şehir
Büyük şehirlerdeki kurslar, küçük şehirlere göre daha pahalı olabilir. Yurt dışındaki dil kursları, konaklama ve yaşam maliyetleri de eklendiğinde daha maliyetli olabilir.

4.Kurs Sağlayıcının Ünü ve Kalitesi
Tanınmış ve akredite dil okulları genellikle daha yüksek fiyatlar talep eder. Eğitmenlerin deneyimi ve niteliği de fiyatları etkileyebilir.


Dil Kursu Fiyatlarını Karşılaştırma ve Bütçeye Uygun Seçenekler

Araştırma Yapın, İnternet üzerinden farklı dil okullarının ve kursların fiyatlarını karşılaştırın. Erken Kayıt İndirimi, Bazı okullar erken kayıt yapan öğrencilere indirimler sunar. Öğrenci Yorumları, Kurslar hakkında öğrenci yorumlarını okuyarak fiyat ve kalite hakkında bilgi sahibi olun. Burs ve İndirimler, Bazı dil okulları, belirli kriterleri karşılayan öğrencilere burs veya indirimler sunar.

Dil kursu fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterir. İhtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun kursu seçmek için detaylı bir araştırma yapmanız önemlidir. Bu yazıda paylaşılan ipuçları, doğru kursu bulmanıza yardımcı olacaktır.


Önceki YazıTüm YazılarSonraki Yazı

Genel İngilizce Kursları ile ilgili diğer blog yazıları





Just English'i Seviyorum! Çünkü...
Just English Öğrenci Referansları
Tüm Öğrenci Referansları İçin Tıklayınız...


ÖN BİLGİ FORMUKonuşma Garantili EĞİTİM Eğitimi!

Bilgi Formunu Doldurarak, Yasal Uyarı/Kullanım Şartlarını Kabul Ediyorum.

YENİ FİYATLARDAN ÖNCE HEMEN KAYDOL!

SON GÜN 31 OCAK

Enflasyon ve Döviz Kurundaki Artışlardan Kaynaklı, Fiyatlarımızda Güncellemeye Gitmek Zorunlu Hale Gelmiştir. Bu Nedenle Yeni Yılda Fiyatlarımızda %25'e Varan Bir Artış Olacaktır.

Bu Yıl Sonuna Kadar Geçerli Eski Liste Fiyatlarımız İle Just English'e Kaydol, Yeni Yılda Sen de Geleceğinle Tanış.

Fiyat Artışından Etkilenmemek İçin Son Gün 31 OCAK 2022.

Detaylı Bilgi İçin Hemen Bize Ulaşın.

Whatsapp Ön Bilgi Hattı