İngilizce seviyeniz iyi bir seviyeye ulaştı ve güzel bir eğitim, iyi bir kariyer veya hayatınızı değiştirebilecek yeni fırsatlar ile aranızda sadece bir sınav kaldı. Şimdi ise aklınızda beliren soru “Hangi sınavı seçmeliyim? YDS mi? IELTS mi?”
YDS Nedir?
YDS (Yabancı Dil Sınavı) sınavı, ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından düzenlenen merkezi bir sınav sistemidir. Sınav, Türkiye genelinde kamu kurum ve kuruluşları ve yüksek öğretim kurumları, üniversiteler tarafından kabul edilmektedir. Genel olarak dil tazminatı almak isteyen kamu personeli, lisansüstü eğitime başlamak ya da akademik kadrolara atanmak isteyen öğrencilerin tercih edebileceği bir sınavdır. Sınavın hazırlık ve uygulanmasından ÖSYM sorumludur. YDS sınavı iki farklı şekilde uygulanmaktadır:
Birincisi, kâğıt üzerinde yapılan YDS’dir. Kâğıt üzerinde yapılan YDS, genellikle ilkbahar ve sonbahar dönemleri olmak üzere yılda iki defa yetkili sınav merkezlerinde uygulanmaktadır. Kâğıt üzerinde yapılan YDS sınavına başvuruda bir kontenjan söz konusu değildir. YDS sınavı; İngilizce, Fransızca, Arapça, Rusça, İtalyanca, İspanyolca, Almanca, Yunanca, Bulgarca, Arnavutça, Boşnakça, Çince, Ermenice, Gürcüce, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Sırpça gibi geniş bir dil yelpazesinde yapılmaktadır. Bu geniş dil yelpazesi sınava başvuru yapan aday sayısının da fazla olmasına sebep olmaktadır.
İkincisi ise online olarak yetkili sınav merkezlerinde bilgisayarda uygulanan e-YDS (Elektronik Yabancı Dil Sınavı)’dir. YDS ve e-YDS arasında online ve yüz yüze yapılması dışında içerik olarak bir fark mevcut değildir. Yılda toplam 10-15 kere yapılan e-YDS; İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Rusça, Farsça, İspanyolca, İtalyanca, Yunanca ve Bulgarca olmak üzere 10 farklı dilde düzenlenmektedir. Sınav başvuruları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden başvuru için belirlenen günde gerçekleştirilmektedir.
Kâğıt üzerinde yapılan YDS sınavından farklı olarak e-YDS başvurularında belirli bir kontenjan bulunmaktadır. Bu nedenle başvuruları zamanında ve hızlı yapmanız gerekmektedir.
IELTS Nedir?
IELTS (International English Language Testing System / Uluslararası İngiliz Dili Test Sistemi) genel olarak yüksek öğrenim, iş başvurusu ve göçmenlik için tercih edilen dünyanın en popüler İngilizce dil yeterlilik sınavlarından biridir. İngilizce konuşulan üniversitelere kaydolmak isteyen veya bazı kurumlara iş başvurularında ana dili İngilizce olmayanların İngilizce dil becerilerini ölçmeye yönelik standartlaştırılmış, uluslararası geçerliliği yüksek bir sınavdır. IELTS; Birleşik Krallık Cambridge Üniversitesi, British Council ve Avustralya'nın ortak mülkiyetindedir. IELTS sınavı dünya çapında 140 ülkede 10.000'den fazla kurum ve kuruluş tarafından kabul edilmektedir. Bunlara Birleşik Krallık, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, ABD ve İrlanda gibi ülkelerdeki üniversiteler, devlet kurumları, meslek kuruluşları ve çok uluslu şirketler ile göçmenlik için Birleşik Krallık, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda gibi ülkelerde İngilizce dil becerilerini şart koşan kurum ve kuruluşlar dahildir.
Ayrıca ülkemizde Bilkent, Boğaziçi, Bilgi, Yeditepe gibi pek çok üniversitede IELTS sınav sonucu öğrencilerin hazırlık sınıfından muaf olmak için bir seçenek olarak görülmektedir. Bunun yanı sıra IELTS, ülkemizdeki hava yolu şirketlerinin pilot alımlarında, bankacılık gibi özel sektördeki birçok kuruluşun iş başvurularında da tercih edilen bir sınav türüdür.
IELTS sınavı; okuma, dinleme, konuşma ve yazmadan oluşan dört akademik İngilizce becerisinin tümünü ölçme imkânı sunmaktadır. IELTS sınav çeşitlerini; IELTS Academic, IELTS General Training ve IELTS for UKVI olarak sıralayabiliriz.
Birincisi “IELTS Academic Sınavı”, tipik olarak, İngilizce eğitim almaya hazır olup olmadığınızı değerlendirir. Üniversite ve yüksek öğretim programlarında eğitim almak isteyenler için uygun bir sınavdır. Akademik bir ortamda aşina olunan kelimeleri içerir.
İkincisi ise IELTS Genel Eğitim (General Training) Sınavıdır. Bu ise tipik olarak İngilizce konuşulan ülkelerde çalışmak amacıyla başvuru yapmak isteyenler, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda gibi ülkelerde göçmen olarak başvuruda bulunmak isteyenler, lisans seviyesinin altındaki orta öğretim programlarına başvurmak isteyenler için uygun bir sınavdır.
Genel olarak her kurum ve kuruluş kendi katılım koşullarını belirler. Bazı durumlarda, IELTS'in her iki çeşidi de kabul edilebilir.
Üçüncü olarak IELTS for UKVI (UK Visas and Immigration-Birleşik Krallık Vize ve Göçmenlik) sınavı; Birleşik Krallık'ta yaşamak, çalışmak veya eğitim görmek isteyenler için İngilizce yeterliliğinin kanıtı olarak UKVI Bürosu tarafından kabul edilen sınavdır. Bu sınavı, İngiliz vatandaşlığı, aile vizesi (uzatma), sağlık ve bakım çalışanı vizesi, süresiz kalma izni (Birleşik Krallık ailesi), süresiz kalma izni, yenilikçi kurucu vizesi, uluslararası sporcu vizesi, din işleri bakanı vizesi, yurt dışı işletme temsilcisi vizesi, vasıflı çalışan vizesi, öğrenci vizesi için başvuranlar tercih etmektedir. Bu sınav kendi içinde, IELTS for UKVI, IELTS for UKVI Life Skills A1, IELTS for UKVI Life Skills A2, IELTS for UKVI Life Skills B1 olarak dört çeşit olarak uygulanmaktadır.
IELTS sınavlarına hem klasik sınav şeklinde kağıt ve kalemle girebilirsiniz hem de bilgisayar ortamında girebilirsiniz.
IELTS sınavı yaklaşık 10 günde bir düzenlenen bir sınavdır. Sınav, kontenjanlarla sınırlı olduğu için başvurularınızı erkenden yapmanız gerekmektedir.
Bu Sınavlara Kimler Girebilir / Girmelidir?
YDS sınavına; KPSS lise, A grubu, lisans ve önlisans adayları, üniversitenin 3. veya 4. sınıf öğrencileri, kamu personelleri, yüksek lisans adayları, araştırma görevlisi olmak isteyenler, doçent ve doktora adayları, sanatta yeterlilik çalışmasına başvurmak isteyenler, tıp veya diş hekimliğinde uzmanlık yapmak isteyenler, yurt dışında yükseköğretim eğitimi tamamlayıp denklik almak isteyenler ya da dil yeterliliği gerektiren özel sektör firmalarında veya bankalarda çalışan personeller başvurabilirler.
IELTS sınavına ise özellikle İngilizce konuşulan ülkelerde üniversite ve yüksek öğretim programlarında eğitim almak isteyenler ya da bu ülkelerde çalışmak amacıyla başvuru yapmak isteyenler veya bu ülkelere göçmen olarak başvuruda bulunmak isteyenler ile lisans seviyesinin altındaki orta öğretim programlarına başvurmak isteyenler girebilir. Ayrıca yurt içinde bazı üniversitelerin hazırlık sınıfından muaf olmak için de bu sınava girebilirler. Bunların yanı sıra akademik bir amaç için İngilizce yeterliliğini kanıtlaması gereken herkes IELTS sınavına girebilir.
Sınavların İçeriği Nasıldır?
YDS sınavında adaylar dil bilgisi, okuduğunu anlama, kelime kökenleri, edatlar, bağlaçlar, cümle tamamlama, iki dil arası çeviri yapma, paragraf okuma ve yorumlama, yüklem, sıfat cümleciği ve isim cümleciğine yönelik sorular vb. konuları içeren okuma yeteneği üzerinden sınava alınırlar. Sınavda toplam 80 sorulmaktadır ve çözüm için 180 dakikalık (3 saat) süre belirlenmiştir. Sınav konu dağılımı şu şekildedir; kelime bilgisi (6 soru), dil bilgisi (10 soru), cloze test (10 soru), cümle tamamlama (10 soru), İngilizce-Türkçe çeviri (3 soru), Türkçe-İngilizce çeviri (3 soru), okuma parçaları (20 soru), diyalog tamamlama (5 soru), anlamca en yakın cümleyi bulma (4 soru), paragraf tamamlama (4 soru), anlam bütünlüğünü bozan cümle (5 soru).
IELTS sınavında ise dört yetenekten (okuma, dinleme, konuşma ve yazma) oluşan sorularla dil seviyeniz ölçülmektedir. Sınav dört bölümden oluşur: dinleme (30 dakika), okuma (60 dakika), yazma (60 dakika) ve konuşma (11-14 dakika). Toplam test süresi 2 saat 45 dakikadır. Dinleme, okuma ve yazma testleri tek oturumla yapılır. Konuşma sınavı ise kayıt sırasında seçtiğiniz tarihte yapılır. Listening ve reading sınavlarında 40'ar soru bulunur. Her bir soru 1 (bir) puan değerindedir. Writing ve speaking sınavlarında ise verilen görevlere göre değerlendirme kriterleri vardır.
IELTS Akademik ve General Eğitim sınavlarında, dinleme ve konuşma bölümleri ortaktır. İki sınav çeşidi arasındaki farklılık okuma ve yazma bölümlerindedir.
IELTS Akademik Sınavında okuma bölümünde daha çok eğitimle ilgili akademik konular bulunurken; IELTS Genel Eğitim Sınavında genel konulara yer verilir.
IELTS Akademik Sınavında yazma bölümünde iki deneme yazmanız istenir. İlkinde bir grafik ya da tabloyu yorumlamanız istenirken; ikincisinde eğitimle ilgili bir konuda deneme yazmanız istenir. IELTS General Eğitim Sınavında ise birinci soruda bir konuyla ilgili mektup yazmanız, ikinci soruda ise genel bir konuda deneme yazmanız istenmektedir.
Sınavların Puanlamaları Nasıldır?
YDS sınavı 100 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Sınavda 80 soru olduğundan her sorunun puanı 1,25 puan değerindedir. Doçent adaylarının minimum 65, doktora ve sanatta yeterlilik adaylarının minimum 55, dil tazminatı veya yurt dışı görevi için sınava girenlerin minimum 70 puan almaları gerekmektedir. Sınavda alınan puanlar; A, B, C, D ve E olarak harflendirilmektedir. A; en yüksek seviye (90-100 arası), C; orta seviye (70-79) ve E; en düşük seviye olarak adlandırılır (50-59).
ILETS sınavı; IELTS sınavına giren adaylara 1’den 9’a kadar olan puanlamaya göre bir puan verilir. ELTS sınavı dört ana dil becerisi üzerinden yapıldığı için puanlar da 4 farklı alanda verilir. Sınav bölümleri listening (dinleme), reading (okuma), writing (yazma) ve speaking (konuşma) bölümlerinden oluşur. Her bir alandan alınan puan ortalaması size IELTS Overall Band Score sonucunu verir.
YDS ya da IELTS sınavından alacağınız puan sizin geçme veya kalma puanlarınızı belirlemez. Başvuru yapmak istediğiniz her kurum veya kuruluşun kendi puan şartları vardır. Bunu düşünerek sınav başarı puanını hedeflemelisiniz. Her iki sınavdan da alacağınız puanınızın nasıl kullanılacağı veya yorumlanacağı ile ilgili daha fazla bilgi için doğrudan puanı göndereceğiniz kurum veya kuruluşa başvurmalısınız.
Sınava Nerede Girebilirim?
e-YDS sınavına girmek isteyen adaylar İstanbul, Ankara ve İzmir’de bulunan sınav ÖSYM sınav merkezlerinde sınava katılım sağlayabilirler. Yüz yüze kâğıt üzerinde yapılan YDS sınavına katılım sağlamak isteyen adaylar ÖSYM AİS (Aday İşlemleri Sayfası) üzerinden sınav yerlerini öğrenip Sınav Giriş Belgesi ile birlikte sınavlara katılım sağlayabilirler.
Resmi olarak iki kurum tarafından gerçekleştirilen IELTS sınavı ülkemizde İngiltere merkezli kurum olan British Council veya Avustralya merkezli kurum olan IDP Turkey sınav merkezlerinde; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve Bursa olmak üzere toplam 6 ilde girebilirsiniz. Bu iki kurum da resmi olarak yetkilidir. Seçeceğiniz sınav tarihi ve kontenjan durumlarına göre her iki kurumda da sınava girebilirsiniz. Her iki kurumunda uyguladığı sınav ve değerlendirme kriterlerinde farklılık yoktur.
Sınava Hazırlık için Hangi Seviyede İngilizce Bilgisi Gereklidir?
YDS sınavları için akademik seviyede kelime bilgisi ile asgari B2 seviyesi ve üstü adayların sınava hazırlanması tercih edilir.
IELTS sınavı için ise hedeflenen puana göre değişkenlik gösterir. Orta seviyede bir puan (6 puan) için B1 seviyesini tamamlamış, orta üstü seviyede bir puan (6,5 ve üstü) için B2 seviyesini tamamlamış olması beklenir. Yine akademik seviyede kelime bilgisi, asgari B2 seviyede gramer, okuma, konuşma, dinleme ve yazma becerisine sahip olunması gereklidir.
Sınavların Geçerlilik Süreleri Ne Kadardır ?
YDS sınav geçerliliği 5 yıldır. 5 yıl boyunca puanını kullanmayan adayların dereceleri her 5 yılda bir, bir kademe düşer (A seviyesindeki aday puanını kullanmadığında 5 yıl sonunda B seviyesine düşer).
IELTS sınav puanları 2 yıllık bir süre boyunca geçerlidir. Ancak başvuracağınız kurum ve kuruluşların koşullarını incelemenizi tavsiye ederiz.
Bu bilgilerden sonra hâlâ hangi sınava gireceğinizden emin değil misiniz?
O hâlde kendinize şu soruları sorabilirsiniz.
Başvurduğum Kurum veya Kuruluş Tarafından Hangisi Tercih Ediliyor?
Henüz incelemediyseniz öncelikle başvuru yapacağınız kurum veya kuruluşun web sitesine giriş yapıp kontrol etmelisiniz. Web sitelerinde yeterli bilgi yoksa ilgili kuruma e-mail göndererek tercih ettikleri sınavları öğrenebilirsiniz. Başvurduğunuz kurum veya kuruluşun herhangi bir tercihi yoksa, bu durumda ilgili alan ve sektörde genel olarak hangisi tercih ediliyor bunu öğrenmeye çalışınız.
İngilizce konuşulan ülkelerde üniversite ve yüksek öğrenim programlarında eğitim almak, göçmenlik başvurusunda bulunmak, iş başvurusu yapmak istiyorsanız, ayrıca özellikle Birleşik Krallık'ta yaşamak, İngiliz vatandaşlığı almak, aile vizesi (uzatma), sağlık ve bakım çalışanı vizesi, süresiz kalma izni, yenilikçi kurucu vizesi, uluslararası sporcu vizesi, din işleri bakanı vizesi, yurt dışı işletme temsilcisi vizesi, vasıflı çalışan vizesi, öğrenci vizesi almak istiyorsanız IELTS sınavını tercih etmelisiniz.
Genel olarak;Türkiye’deki kamu kurum ve kuruluşları ve üniversitelere başvurmak, kamu personeli olarak dil tazminatı almak, lisansüstü eğitime başlamak ya da akademik kadrolara atanmak için ise YDS sınavı yeterli olacaktır.
Bu Sınavlardan Kendi Güçlü Yönleriniz Açısından Hangisi Daha Uygun?
IELTS sınavı dört yeteneği ölçerken, YDS tek yetenek ağırlıklı bir sınavdır. Bu yüzden konuşma, dinleme ve yazma bölümlerinde daha güçlü iseniz IELTS seçeneğini düşünebilirsiniz.
IELTS sınavında örneğin 7.0 ve üzeri yüksek bir skor almak için aşağıdaki stratejileri uygulayabilirsiniz:
1. Sınav Formatını Çok İyi Bilin
IELTS sınavının yapısını ve her bölümün (okuma, dinleme, yazma, konuşma) gerekliliklerini detaylı bir şekilde öğrenin. Bu, sınavda karşılaşacağınız soru tiplerine aşina olmanızı sağlar ve zamanınızı daha etkili bir şekilde yönetmenize yardımcı olur. Örneğin, her bölümün süresini ve beklenti düzeyini bilmek, sürprizlerle karşılaşma riskini
IELTS sınavına hazır olup olmadığınızı anlamanın birkaç yolu var. İşte kendinizi değerlendirmek için kullanabileceğiniz yöntemler:
1. Deneme Sınavları Çözün
Gerçek IELTS sınav süresine ve kurallarına uygun deneme sınavları çözmek, seviyenizi anlamanın en iyi yollarından biridir. Özellikle bir uzman nezaretinde resmi IELTS deneme testlerini ve hazırlık kitaplarındaki resmi denemeleri çözerek puanınızı tahmin edebilirsiniz. Her deneme sınavından sonra yanlışlarınızı detaylı olarak incelemeyi unutmayın.
İstediğiniz üniversite
IELTS Speaking (konuşma) sınavı, akıcılığınızı, kelime bilginizi, gramer yapınızı ve telaffuzunuzu değerlendiren önemli bir bölüm olup 3 bölümden oluşmaktadır. Bu rehberde, yüksek puan almak için kritik ipuçlarını bulabilirsiniz.
1. IELTS Speaking Sınavının Yapısını Anlamak
IELTS Speaking sınavı şu üç bölümden oluşur:
IELTS (International English Language Testing System) sınavının Writing (Yazma) bölümü, adaylar için en zorlu alanlardan biridir. Bu bölümde başarılı olabilmek için belirli stratejiler ve teknikler uygulamak çok önemlidir. Bu rehberde, IELTS Writing bölümünde yüksek puan almak için kullanabileceğiniz kritik ipuçlarını inceleyeceğiz.
1. Writing Bölümünü Tanıyın
IELTS Writing bölümü iki ana görevden oluşmaktadır:
IELTS Life Skills Sınavları Nedir? IELTS Life Skills sınavları, İngilizce dil becerilerinizi belirli bir seviyede ölçen ve İngiltere'ye, Galler'e veya Kuzey İrlanda'ya yerleşim için gereken dil yeterliliğini kanıtlamanızı sağlayan özel bir sınav türüdür. Bu sınavlar, özellikle İngiltere'deki vizeler ve göçmenlik başvuruları için gereklidir. IELTS Life Skills sınavları, A1 ve B1 seviyelerinde sunulmaktadır. A1 seviyesi, başlangıç düzeyindeyken, B1 seviyesi, orta düzeydeki dil yeterliliğini gösterir.
Kimler IELTS
IELTS Life Skills sınavları, İngiltere'ye yerleşim veya vize başvuruları için İngilizce konuşma ve dinleme becerilerini ölçen sınavlardır. Bu sınavlar A1, A2 ve B1 seviyelerinde sunulmaktadır. İşte bu seviyelerin farkları:
1. IELTS Life Skills A1
Bu kısımda yalnızca İngilizce dil becerilerinize göre değerlendirme yapılıyor, bu nedenle yanlış bir cevap vermeniz pek mümkün değil. Sorular oldukça geniş bir soru havuzundan seçilse de tamamen sizinle ilgili olduğundan cevapları düşünmek de kolay olacaktır. Yani yanlış bir cevap vermeniz mümkün değildir.
Cevap Süresi: Sınav görevlisi sizin konuşmanızı değerlendireceği için sorulara tek kelimelik veya çok kısa cevaplar vermek size pek fazla puan kazandırmaz. 2 veya 3 cümlelik cevaplar yeterli olacaktır. Part 1'in bu 4-5 dakikalık süresince size
YDS Türkiye'de yabancı dil seviyesini ölçen resmi bir sınavdır. Özellikle akademik ve mesleki amaçlar için belirli bir İngilizce düzeyine sahip olduğunu gösterme amacı taşımaktadır. YDS'den elde edilen puan lisansüstü eğitim başvurularında, doçentlik sınavlarında, KPSS A grubu öğretmenlik sınavında dil puanı olarak kullanılabilmektedir.
IELTS, TOEFL gibi sınavlardan temel farkı YDS’nin bireyin konuşma ve dinleme becerisini ölçmemesidir. Sınav; dilbilgisi, kelime ve okuduğunu anlama üzerinedir. Bu sebeple diğer sınavlardan daha kolay olduğu düşünülse de bireylerin yüksek puan
YDS Türkiye'de yabancı dil seviyesini ölçen resmi bir sınavdır. Elde edilen puan lisansüstü eğitim başvurularında, doçentlik sınavlarında ve bazı devlet kurumlarında dil puanı olarak kullanılabilmektedir. Bazı öğrenciler için 55 puan yeterliyken bazı öğrenciler 70 puan ve üstünü hedefler. Bu hedefe ulaşmak, uzun süredir İngilizceden uzak kalmış, kendini bu anlamda geliştirmeye zaman ayıramamış, İngilizce temeli sağlam olmayan öğrenciler için zordur. Bu nedenle öğrenciler İngilizceyi tüm hatlarıyla öğrenmek, dört yeteneği de geliştirmeye odaklanmak yerine, kendilerini hedefledikleri puana
İngilizce seviyeniz iyi bir seviyeye ulaştı ve güzel bir eğitim, iyi bir kariyer veya hayatınızı değiştirebilecek yeni fırsatlar ile aranızda sadece bir sınav kaldı. Şimdi ise aklınızda beliren soru “Hangi sınavı seçmeliyim?” Proficiency mi? IELTS mi?
Proficiency Nedir?
Proficiency (yeterlilik-hazırlık atlama-muafiyet) sınavı genel olarak öğrencilerin lisans veya yüksek lisans programlarındaki akademik çalışmalarını yürütebilmeleri için gerekli dil becerilerine sahip olup olmadıklarını değerlendirmek için
İngilizce seviyeniz iyi bir seviyeye ulaştı ve güzel bir eğitim, iyi bir kariyer veya hayatınızı değiştirebilecek yeni fırsatlar ile aranızda sadece bir sınav kaldı. Şimdi ise aklınızda beliren soru “Hangi sınavı seçmeliyim?” Proficiency mi? YDS mi?
Proficiency (yeterlilik-hazırlık atlama-muafiyet) sınavı, genel olarak öğrencilerin lisans veya yüksek lisans programlarındaki akademik çalışmalarını yürütebilmeleri için gerekli dil becerilerine sahip olup olmadıklarını
İngilizce seviyeniz iyi bir seviyeye ulaştı ve güzel bir eğitim, iyi bir kariyer veya hayatınızı değiştirebilecek yeni fırsatlar ile aranızda sadece bir sınav kaldı. Şimdi ise aklınızda beliren soru “Hangi sınavı seçmeliyim; YDS mi, PTE mi?"
YDS (Yabancı Dil Sınavı) sınavı, ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından düzenlenen merkezi bir sınav sistemidir. Sınav, Türkiye genelinde kamu kurum ve kuruluşları ve yüksek öğretim kurumları (üniversiteler) tarafından kabul edilmektedir.
İngilizce seviyeniz iyi bir seviyeye ulaştı ve güzel bir eğitim, iyi bir kariyer veya hayatınızı değiştirebilecek yeni fırsatlar ile aranızda sadece bir sınav kaldı. Şimdi ise aklınızda beliren soru “Hangi sınavı seçmeliyim? TOEFL mı? IELTS mi?"
TOEFL Nedir?
TOEFL (Test of English as a Foreign Language/ Yabancı Dil Olarak İngilizce Testi) İngilizce konuşulan üniversitelere kaydolmak isteyen veya bazı kurumlara iş başvurularında ana dili İngilizce olmayanların İngilizce dil becerilerini ölçmeye yönelik
İngilizce seviyeniz iyi bir seviyeye ulaştı ve güzel bir eğitim, iyi bir kariyer veya hayatınızı değiştirebilecek yeni fırsatlar ile aranızda sadece bir sınav kaldı. Şimdi ise aklınızda beliren soru: “Hangi sınavı seçmeliyim? YDS mi, TOEFL mı?"
YDS (Yabancı Dil Sınavı) sınavı, ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından düzenlenen merkezi bir sınavdır. Sınav, Türkiye genelinde kamu kurum ve kuruluşları ve yüksek öğretim kurumları (üniversiteler) tarafından kabul edilmektedir. Genel olarak dil tazminatı
İngilizce seviyeniz iyi bir seviyeye ulaştı ve güzel bir eğitim, iyi bir kariyer veya hayatınızı değiştirebilecek yeni fırsatlar ile aranızda sadece bir sınav kaldı. Şimdi ise aklınızda beliren soru: “Hangi sınavı seçmeliyim? YDS mi, YÖKDİL mı?"
YDS nedir?
YDS (Yabancı Dil Sınavı) sınavı, ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından düzenlenen merkezi bir sınav sistemidir. YDS, Türkiye genelinde kamu kurum ve kuruluşları ve yüksek öğretim kurumları (üniversiteler) tarafından kabul edilmektedir. Genel olarak dil
(0216)880 08 80
(0216)700 10 07
(0216)345 93 83
(0216)511 10 09
(0216)880 00 88
(0212)903 00 30
(0212)660 51 23
(0212)572 70 41
(0212)327 55 07
(0212)876 36 66
(0212)903 09 09
(0212)272 00 09
(0212)903 01 34
(0212)552 70 04
(0262)324 09 57
(0380)502 16 81
(0264)281 21 22
(0224)254 16 26
(0224)241 44 17
(0554)592 33 36
(0224)450 00 63
(0224)413 16 86
(0232)422 04 15
(0232)364 44 45
(0312)418 52 50
(0242)248 14 16
(0850)611 02 23
0(850)611 02 23
Tüm Genel İngilizceEğitimlerimiz İçin Tıklayın.
Tüm Akademik SınavEğitimlerimiz İçin Tıklayın.
Tüm Diğer DilEğitimlerimiz İçin Tıklayın.
Tüm Yurtdışı EğitimHizmetlerimiz İçin Tıklayın.