Geleceğinle Tanışmaya Hazır mısın?
IELTS Sınavına Girmeden Önce Hazır Olduğunuzu Nasıl Anlayabilirsiniz?
Vade Farksız 6 Taksit İmkanı İle
Erken Kayıt Fırsatını Kaçırmayın!
Bilgi Formunu Doldurarak, Yasal Uyarı/Kullanım Şartlarını Kabul Ediyorum.

IELTS Sınavına Girmeden Önce Hazır Olduğunuzu Nasıl Anlayabilirsiniz?

IELTS sınavına hazır olup olmadığınızı anlamanın birkaç yolu var. İşte kendinizi değerlendirmek için kullanabileceğiniz yöntemler:
1. Deneme Sınavları Çözün
Gerçek IELTS sınav süresine ve kurallarına uygun deneme sınavları çözmek, seviyenizi anlamanın en iyi yollarından biridir. Özellikle bir uzman nezaretinde resmi IELTS deneme testlerini ve hazırlık kitaplarındaki resmi denemeleri çözerek puanınızı tahmin edebilirsiniz. Her deneme sınavından sonra yanlışlarınızı detaylı olarak incelemeyi unutmayın.
İstediğiniz üniversite veya göçmenlik başvurusu için gereken band skorunu biliyor musunuz? Deneme sınavlarınızdan aldığınız puan, hedefinize yakın mı?
Deneme testlerindeki skorunuz hedeflediğiniz bandın üzerindeyse (örneğin, 6.5 veya 7 istiyorsanız), hazırsınız demektir. Deneme testlerinden alınan puanlarla gerçek IELTS sınavından skorları arasında sınav stresi vb. nedeniyle fark olabilecektir. Bunu göz önüne alarak hedef skorunuzu yukarıda belirleyebilirsiniz.
2. Her Beceriyi (Okuma, Yazma, Dinleme, Konuşma) Ayrı Ayrı Değerlendirin
IELTS dört temel beceriyi test eder:
- Listening (Dinleme): Farklı aksanlarda (İngiliz, Avustralya, Amerikan vb.) konuşmaları dinleyip ana fikri ve detayları yakalayabiliyorsanız ve 40 soruyu 30 dakikada çözebiliyorsanız, bu alanda da hazırsınız.
- Reading (Okuma): Akademik metinleri veya genel içerikli yazıları (sınav türüne göre IELTS Academic ya da General Training) hızlıca okuyup anlayabiliyorsanız ve farklı soru tiplerine (çoktan seçmeli, eşleştirme, doğru/yanlış) doğru cevaplar verebiliyorsanız, bu bölümde hazırsınız demektir.
- Writing (Yazma): Task 1 (grafik yorumlama veya mektup) ve Task 2 (kompozisyon) için zaman sınırı içinde net, yapılandırılmış ve dil bilgisi açısından doğru yazılar yazabiliyorsanız, yazma beceriniz yeterli olabilir. Yazılarınızı bir öğretmene veya dil bilgisi iyi olan birine kontrol ettirmek faydalı olabilir.
- Speaking (Konuşma): Akıcı konuşabiliyor, fikirlerinizi mantıklı şekilde açıklayabiliyor ve sınav formatına uygun cevaplar verebiliyor musunuz? Günlük konular hakkında 1-2 dakika konuşabiliyor ve sınav görevlisinin sorularına mantıklı cevaplar verebiliyorsanız, konuşma beceriniz yeterli seviyede olabilir.
3. Zaman Yönetiminizi Test Edin
IELTS sınavı süreyle sınırlıdır. Her bölüm için ayrılan süreyi (Dinleme: 30 dk, Okuma: 60 dk, Yazma: 60 dk) aşmadan tamamlayabiliyorsanız ve panik yapmıyorsanız, zaman yönetimi açısından da hazırsınız.
4. Kelime ve Dil Bilgisi Seviyenizi Kontrol Edin:
IELTS’te sık kullanılan akademik kelimeleri (örneğin, "analyze," "significant," "consequently") doğal bir şekilde kullanıyorsanız ve karmaşık cümle yapılarında hata yapmıyorsanız, dil seviyeniz yeterli olabilir.
5. Hatalarınızı Analiz Edin
IELTS hazırlık sürecinde hatalarınızı analiz etmek ve ders çıkarmak, gelişiminizin en kritik parçalarından biridir.
Hatalarınızı bir günlüğe kaydederek ve eksiklerinizi hedefe yönelik çalışarak yüksek bir skor elde edebilirsiniz.
Kelime hatalarınızı düzeltmek için yeni kelimeleri cümle içinde kullanarak ezberleyin.
Gramer hatalarınızı fark ettiğinizde için uzman eğitmen desteğinden faydalanın ve konuyu detaylıca tekrar edin ve yeterli alıştırmalar yapın.
Dinleme becerileriniz zayıfsa her gün farklı aksanlarda ses kayıtları dinleyerek pratiğinizi geliştirin.
Writing hatalarınız için task 1 ve task 2 yazılarınızı IELTS konusunda uzman bir öğretmene gösterip gerekli geri beslemeyi alın.
6. Gerçekçi Bir IELTS Deneyimi Yaşayın
Bir IELTS hocası veya bir arkadaşınızla Speaking pratiği yaparak gerçek bir sınav ortamını deneyimleyin. Writing için bir öğretmenden veya IELTS konusunda deneyimli birinden geri bildirim alın.
7. Motivasyon ve Stres Yönetimi
Sınav günü stres yapmadan kendinizi hazır hissediyor musunuz? Rahat bir şekilde İngilizce düşünme ve cevap verme pratiğiniz var mı?
Sınav formatını iyi biliyor, talimatları atma olarak anlıyor ve pratik yaparken de rahat hissediyorsanız, psikolojik olarak da hazırsınız demektir.
Aşırı stres veya belirsizlik hissediyorsanız, biraz daha pratik yapmanız gerekebilir.
Hedeflediğiniz puanı almak için bir IELTS eğitmeninden geri bildirim alabilirsiniz. Hazırlık seviyenizi ölçmek için yukarıdaki hususlara dikkat ederek en az 2-3 tam deneme sınavı yaparak sonuçlarınızı analiz edin.
Eğer sürekli olarak hedef skorunuza ulaşıyorsanız ve yukarıdaki maddelerin çoğunda kendinize güveniyorsanız, büyük ihtimalle IELTS’e hazırsınız demektir!
Öğrenme sürecinizi doğru ve profesyonel bir şekilde takip etmek ve gelişiminizi uzman eğitmenlerden destek alarak sağlamak için yüz yüze veya online kurslara katılabilir ya da ilerleme hızınıza uygun birebir özel derslere kayıt olabilirsiniz. İhtiyacınıza özel eğitim planınızı oluşturabilmemiz için en yakın şubemize uğrayabilir veya telefon ya da WhatsApp hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Türkiye'nin En İyi Dil Okulu

Ödüllü Dil Okulu
IELTS Kursu ile ilgili diğer blog yazıları
Hem Öğren Hem Eğlen!
Kadıköy şubesinde sadece i̇ngi̇li̇zce eğitimi almakla kalmayıp aynı zamanda sosyal aktivitelerimiz ile eğlenin!
Öğrencilerimiz Neler Söyledi?
En Çok Okunanlar
5.0 Puan
Fomara Şubesi
5.0 Puan
Özlüce Şubesi
5.0 Puan
Heykel Şubesi
5.0 Puan
İzmit Şubesi
5.0 Puan
İzmit Şubesi
5.0 Puan
Adapazarı Şubesi
5.0 Puan
İzmit Şubesi
5.0 Puan
İzmit Şubesi
5.0 Puan
Heykel Şubesi
5.0 Puan
Mecidiyeköy Şubesi
5.0 Puan
Gaziosmanpaşa Şubesi
5.0 Puan
Heykel Şubesi
5.0 Puan
İzmit Şubesi
5.0 Puan
Gaziosmanpaşa Şubesi
5.0 Puan
Kadıköy Şubesi
5.0 Puan
İzmit Şubesi
5.0 Puan
Kadıköy Şubesi
4.0 Puan
Nilüfer Şubesi
5.0 Puan
Adapazarı Şubesi
5.0 Puan
Alsancak Şubesi